logo Fysiobalanssi Oulu FYSI

Laatujärjestelmä vuodesta
2000.


© FysioBalanssi Oulu 1990-2024

avainlippu

Kotikäynnit ja Kotikuntoutus on Fysioterapiaa kotona

Kotikuntoutuksen tavoitteena on tukea kuntoutujan aktiivista liikunta- ja toimintakykyä kotona.

Kotikuntoutusta voivat tarvita esim. seniorit, veteraanit ja ikäihmiset, mutta myös nuoremmat työikäiset kotiuduttuaan esim. leikkauksesta pitkän/rankan sairaalajakson jälkeen. Kotona suoritettavalla aktiivisella fysioterapialla voidaan auttaa erilaisten sairauksien aiheuttamissa ongelmissa tai leikkauksen jälkeen toipilasvaiheessa, kun liikunta- tai muu fyysinen toimintakyky on tilapäisesti heikentynyt.

Kotona suoritettava fysioterapia voi sisältää leikkauksen jälkihoitoa esim. lymfaterapialla turvotuksen vähentämistä, arpien ja kivun hoitoa erilaisin fysioterapian keinoin. Parempi kuntoisena aktiivisempaa fysioterapiaa mm. kivuttomasti ylösnousuissa, liikkumisen ohjausta, lihasvoiman ja tasapainon harjoittelua, apuvälinetarpeen arviointia ja niiden käytön ohjausta sekä omaisten ohjausta. Kotikuntoutuksessa kiinnitetään huomiota myös kivuttomaan liikkumiseen, kodin turvallisuuteen ja kaatumistapaturmien ehkäisyyn.

Fysioterapiaa voi tilata myös ilman lähetettä tai kysyä hoitavalta lääkäriltä fysioterapialähetettä. Lääkärin suosituksen perusteella korvausta on mahdollisuus hakea Kelalta tai kotikunnan lääkinnällisestä kuntoutuksesta.